mandag den 15. november 2010

Julesnaps

Ihhh du godeste, er det allerede jul?

Kun tre uger til julefrokost - hvad gør man? Kigger i bøgerne og søger på nettet, naturligvis. Der er lige så mange opskrifter på julesnaps, som der er bøger og artikler på nettet! Men de har dog det til fælles, at trækketide er forholdsvis kort, og at man næsten dagligt skal holde øje med smagen. Så snart én af indgredienserne begynder at dominere, skal den tages op.

Nå, i 2010 udgaven af denne første julesnap er der til et henkogningsglas på ca. 1 liter anvendt:

2 stk. økologiske appelsiner - skræld i småstykker
15 stk. neliker
1 dl. rosiner
1 dl. mandler
1 stang (kanel ca. 4 cm)
½ stang vanilie, flækket
5 stk. hele sorte peberkorn
1 tsk. honning
1 fl. Brøndums Klar

Trækketid 2-3 uger.

Ingen kommentarer: