søndag den 21. november 2010

Slåen smages

Ekstrakten har nu hvilet i to uger og bliver filtreret en gang mere gennem kaffefiltret, inden jeg smager på den for første gang. Farven var meget mørk, og næsten ikke til at se igennem.

Først en ufortyndet smagning, som viser sig at være med en meget koncentreret og skarp smag af slåen, helt uden at være bitter! Smagen giver tillige en eftersmag af grums, der samtidig giver sig til udtryk ved en slags belægning i munden. Ikke den bedste oplevelse!

Så forsøges med en fortynding 1:2, og den viser sig at være markant bedre, dog stadig med en grumset eftersmag. En smagning med fortynding 1:3 viser sig at være ikke så tosset. Den grumsede eftersmag skal man lede efter, og den runde smag af slåen er meget mere fremtrædende.

Nu lader jeg den lige stå en uge mere, og så skal den smages med en fortynding på hhv 1:3 og 1:4, og måske en 1:5.

Jeg gælder mig til at finde ud af, hvilken som viser sig at være bedst.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

igår filtrerede jeg min slåensnaps, efter 2,5 mdr. trækning. Det tog oceaner af tid, at få den igennem kaffefiltre, og jeg skiftede ofte... nu lader jeg den stå ( som du skriver) i 2 uger.... og så må jeg nok hellere filtrere den endnu engang.