Lørdag den 4. december var der inviteret til privat julefrokost. Otte voksne og ni børn skulle lave sammenskudsgilde. Retterne var i forvejen fordelt, og jeg stod selvfølgelig for drikkevarerne.
Desværre var Paul-Erik sat på sne-vagt, og damerne drikker ikke snaps, så ud af et selskab på seksten personer, var vi kun tre voksne mandfolk som kunne smage på de gode danske og norske juleøl. Naturligvis var der forskellige kryddersnapse på bordet. Æble med Cox Orange var ikke klar, og der er også et par måneder til slåen kernerne er trukket færdig, så vi måtte nøjes med Porse, Slåen og så årgang 2010 Julesnaps.
Konklusion efter dagens prøvesmagninger:
Porsen - den klassiske:
Smuk og blid snaps til de hvide og eddikemarinerede stegte sild.
Slåen - den spændende:
Passede lige godt - eller skidt - til det meste. En meget markant frugtig smag, som formentlig passer bedst til en dessert efter en varm hovedret. Ikke udpræget god til frokostbordet, med undtagelse af den røde kryddersnaps.
Julesnapsen - den komplekse:
Den meget sammensatte snaps, som passede vældig fint til den røde kryddersnaps, alt det lune lige fra rødspættefilléterne, over flæskesteg til æbleflæsk. Og som matcher blåskimmel ostene - ikke mindre end - helt fantastisk.
I det hele taget en rigtig hyggelig julefrokost med en masse gode smagsoplevelser. Og så er det jo rart at vide, at man har en udmærket Julesnaps i baghånden, når nu de ikke kan finde ud af det i Aalborg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar